1. Valencia

Deze prachtige en gezellig stad ligt op slechts 1,5 uur rijden van Casa Jiliamba.

Om de stad te ontdekken kun je diverse leuke tours boeken bij Suzie, www.toursinvalencia.com. Valencia is ideaal om per fiets te ontdekken, dus stap met Suzie op de fiets (of Gabriel als je de Spaanstalige gids wilt; Suzie is tweetalig Nederlands en Spaans). Ze hebben ook geweldig leuke tapastours en paella workshops. Absolute aanrader!

2. Ondara

Lekker een dagje (binnen) shoppen in Portal de la Marina als het weer iets minder is.

Portal de la Marina

3. Calpe

Een uitdagende klim naar de top van de rots bij Calpe met als beloning een fantastisch uitzicht.

4. Murcia

De streek van Murcia bewaart dankzij zijn rijke historische traditie een schat aan culturele bezienswaardigheden. De talrijke sporen en archeologische vindplaatsen zoals rotsschilderingen leren ons meer over de Iberische periode, de glans en glorie van het Romeinse imperium vertaalt zich in de precisie waarmee de steden opgebouwd werden.

De rijke waaier aan cultureel, historisch, artistiek en architectonisch erfgoed is de spiegel van een boeiende geschiedenis die zich vandaag de dag nog steeds laat aanschouwen in de opzienbarende sporen van het verleden. Ben je benieuwd naar al het culturele erfgoed van Murcia, dan is deze stad zeker een bezoek waard.

Afstand vanaf Moraira 160 km ca. 1 uur 45 min. rijden

5. Cartagena

Het oude Romeinse amfitheater is natuurlijk één van de belangrijkste bezienswaardigheden, maar in Cartagena wemelt het van de Romeinse opgravingen. Het centrum is bijna een openbaar museum geworden.

Vanuit het Torres park (Parque Torres), op de Monte de la Concepción, heeft men een prachtig uitzicht over de hele stad met de haven en verschillende vestingen op de heuvels. Monte de la Concepción is een van de 5 heuvels die Cartagena rijk is. Door de strategische ligging is Cartagena vanouds een belangrijke haven geweest en is tegenwoordig nog steeds een belangrijke Spaanse marine basis.

Afstand vanaf Moraira 200 km ca 2 uur en 15 min. rijden