Wandelen in de omgeving.

In de directe omgeving van de villa zijn diverse leuke wandelingen te doen. Zorg voor stevige wandelschoenen en voldoende water bij warm weer. De wandelingen duren ongeveer een anderhalf uur. Bij de tourist center in Moraira kun je kaarten krijgen. De wandelingen staan goed aangegeven.

Twee wandelingen zijn in de directe omgeving van Casa Jiliamba.

Een wandeling naar de toren begint bij het strand van Portet bij de parkeerplaats. Je loopt eerst omhoog langs een paar bijzondere villa’s. Automatisch loop je door in het natuurgebied. Via een smal paadje loop je omhoog met aan je linkerhand een fantastisch uitzicht over zee. Bij de toren aangekomen kun je de bijzondere geschiedenis bestuderen van dit bouwwerk en heb je een mooi uitzicht over Moraira.

 Een andere wandeling begint halverwege de weg naar beneden vanaf de villa, bij Rue de Canarie. Je loopt het bos in en na een klim en klauter wandeling van een uurtje kom je aan bij een verlaten baaitje met wat verlaten visserhuisjes. Bij mooi weer kun je een verfrissende duik nemen en daarna weer terug klauteren.