Waar kunt u het beste boodschappen doen tijdens uw verblijf in Casa Jiliamba?

Vanaf het huis rijdt u de berg af richting Moraira. Na slechts 1,4 kilometer komt u zowel de Aldi als een Mercadona tegen.  Op de weg naar Teulada komt u, op 3 kilometer vanaf Casa Jiliamba de Carefour en de Lidl tegen. Gaat u richting Moraira dan vindt u de Pepe La Sal en Mas-y-mas (beide op 4,5 km van Casa Jiliamba) vlak voor het centrum van Moraira.

Moraira kent enkele uitstekende supermarkten. De beste naar onze mening is Pepe La Sal ten zuiden van Moraira aan het begin van de urbanisatie Saint Jaime. Deze supermarkt is te vergelijken met de beter filialen van onze eigen Albert Heijn. Het assortiment is groot en uitstekend van kwaliteit. De slagerij in deze supermarkt heeft een zeer groot aanbod van vlees dat naar onze mening van smaakvol en vers is. Ook het assortiment aan verse kazen, worst, vleeswaren en verse vis is goed te noemen. De keuze aan Iberische hammen is enorm. Je kunt hier ook complete hammen van diverse kwaliteiten aanschaffen.
Onder de supermarkt, op de eerste laag van de gratis parkeergarage, vind je een cafetaria en een tijdschriftenwinkel. Deze winkel heeft een vrij breed aanbod van Nederlandse en andere buitenlandse tijdschriften. Ook Nederlandse en Belgische kranten kun je hier dagelijks kopen. Van de Telegraaf is zelfs al ’s morgens vroeg de editie van diezelfde dag te koop. In de supermarkt zelf is ook een groot aanbod aan producten te koop die we in Nederland ook kennen. Zo hebben ze onder andere pindakaas, hagelslag, Senseo koffiepads, frikadellen, beschuit, ontbijtkoek, Unox soepen, smeerkaas, satésaus, nassimix, sambal, mayonaise en Completa koffiemelk.
In het noordwesten van Moraira, als je vanaf Teulada binnengereden komt, vind je ook een Pepe La Sal winkel. Deze heeft echter een kleiner assortiment en oogt ouder en minder goed ingericht dan de andere vestiging.
Een andere supermarkt is Mas-y-mas, herkenbaar aan de groen-gele kleuren. Deze supermarkten die zich in de nabijheid van beide Pepe La Sal supermarkten bevinden zijn van een ander kaliber. Het aanbod is kleiner en minder aantrekkelijk. De winkel zelf is een stuk ongezelliger en het lijkt erop alsof zelfs het personeel minder vriendelijk is en meer in de pad loopt dan bij de concurrent. De Mas-y-mas supermarkten zou je kunnen vergelijken met de oude Edah winkels.

    

Openingstijden
De supermarkten zijn zeven dagen per week geopend en sluiten niet tijdens de middag. De meeste zijn ook ’s avonds open tot ongeveer 20 of 21 uur. Op zondag sluiten de supermarkten eerder, meestal zo rond 14 uur ’s middags. Van de andere winkels is een deel op zondag gesloten, het zijn vooral de op toeristen gerichte winkeltjes die wél op zondag geopend zijn.

Prijzen
Wat betreft het prijsniveau kun je het vergelijken met wat we in Nederland gewend zijn. Goedkoper zijn verse vis, alcoholische dranken, badkleding en lokale groente en fruit. Duurder zijn vooral de geïmporteerde artikelen en levensmiddelen.
Brandstof is door een lagere belastingdruk in Moraira (en heel Spanje) goedkoper dan in Nederland.